torstai 28. huhtikuuta 2016

Surullisena totean

 Surullisena olen saanut huomata, että pentuja teetetään koirilla joiden suvussa on PRAta. En voi ymmärtää tälläistä vastuuttomuutta, kun asia on tiedossa astutushetkellä. Täytyy vain toivoa, että syntyviä pentuja ei missään vaiheessa käytettäisi jalostukseen, jottei PRA lisääntyisi rodussa. Mutta tämä jää ainoastaan toivon varaan. Aika sitten näyttää, miten asian kanssa käy. 
En voi muuta kuin heittää toivomuksen ilmaan, että sinä, joka luet tätä, et ole niin vastuuton, että tekisit niin. Ehtän halua tuottaa yhtään pentua tähän maailmaan, tietäen, että suvussa on PRAta?
Ehkä joskus, jonain päivänä bologneseille saadaan dna-testi, jolla jalostukseen käytettävät koirat pystytään testaamaan. Siihen asti meidän on vain pidättäydyttävä pentujen teettämisestä jos suvussa on aiemmin todettu PRA. Tai jos tuota testiä ei koskaan saada, sitten nuo koirat joiden suvussa PRA on todettu, täytyy vaan kylmästi raakata pois jalostuksesta. 
Jos olet hankkimassa pentua ja etenkin jos olet teettämässä bolollasi pentua, varmistu, ettei kummankaan tulevan vanhemman suvussa ole todettua PRA-tapausta !! Ainoastaan näin toimien, voimme säilyttää rodun mahdollisimman puhtaana PRAsta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti