perjantai 10. heinäkuuta 2015

Reissussa koirien kanssa


Lähdettiin heinäkuun alussa reissuun matkailuautolla Tuiskun ja Seelan kanssa. Tarkoituksena oli mennä Viron, Latvian, Liettuan, Puolan, Saksan, Sveitsin, Tsekin ja Slovakian kautta keski-euroopan kierros. Mutta Liettuassa lämpötila nousi yli +30 :een ja autossa ei ollut ilmastointia, siellä lämpötilan hätyytteli +40:ää. Oli pakko keskeyttää matka koirien takia. Kuumuus oli ihan liikaa niille.


Muuten  matka sujui mukavasti. Tämä oli Seelan ensimmäinen reissu, Tuiskun kolmas. Seela tottui nopeasti matkailuauton hurinaan ja jos tuota kuumuutta ei olisi ollut, koirat olisivat aivan tyytyväisinä matkustaneet mukanamme.


Kun rokotukset oli kunnossa, ei tarvittu muuta kuin lemmikkieläin passi ja takaisin tullessa ekinokokkoosilääkitys 1-5 vrk ennen Suomeen paluuta. Kävimme Pärnussa jo aikaisemmilta reissuilta tutuksi tulleessa eläinlääkärissä saamassa ekinokokkoosilääkkeet. Ajanvarausta ei tarvittu. Otimme makkaranpalat mukaan, jonne piilotin tabeltin puolikkaat. Ja homma oli sillä selvä. Lemmikkipasseihin tuli merkintä ekinokokkoosilääkityksistä, jos niitä olisi tullissa tarkistettu. Kertaakaan vielä ei ole tarkistettu.


Lauttamatkan ajan koirat ovat aina olleet autosssa. Chek in:stä saa auton tuulilasiin laitettavan "Pet on board" kyltin jos ei vie koiria laivan kenneltiloihin. Tallinkilla mitään maksua ei mene, jos koirat ovat autossa laivamatkan ajan. Muussa tapauksessa koirista menee joku maksu.


Koirien kanssa matkustaminen on ihan mukavaa, kun vaihtoehtona on jättää ne  jonnekin koirahoitolaan. Meillä on kompostiverkoista tehty koira-aitaus matkailuauton eteen. Näin koirien on mukava olla leirintäalueilla, kun ei tarvitse olla koko ajan hihnassa. 


Koiria onkin monilla mukana reissussa. Tapasimme monia suomalaisiakin leirintäalueilla, joilla oli koirat mukana. Moni kävi ihastelemassa meidän koira-aitausta :-)





Monessa paikassa koirat saa viedä mukanaan jopa uimarannalle.